Usein kysyttyä

Mistä tiedän tarvitsenko terapiaa?

Mikäli pohdit tarvitsetko terapiaa, on varmasti hyvä päätös tulla kokeilemaan yksi kerta. Maksuton ensikäynti selventää sinulle itsellesi paremmin tarpeitasi sekä sitä, minkälaista hyötyä terapiasta saat. Me uskomme, että jokaisella on oikeus keskusteluapuun, eikä mikään syy, ongelma tai huoli ei ole meille liian pieni. Joten on kyseessä sitten iso tai pieni kriisi, huoli, uusi elämäntilanne tai vaikkapa halu tutustua paremmin itseensä ja oppia uutta, olet lämpimästi tervetullut meille terapiaan.

Mistä syistä terapiaan yleensä hakeudutaan?

Terapiaan hakeudutaan, kun ahdistaa tai on paha olla. Yleisimpiä syitä ovat kriisi itsensä tai parisuhteen kanssa, ahdistus, masennus, ihmissuhdehaasteet, oma tai läheisen sairastuminen, muutokset tai stressi työelämässä tai uusi elämäntilanne. On kyse sitten uuden suunnan etsimisestä, itsensä kehittämisestä tai vakavammasta kriisistä, on terapiasta apua.

Miten kauan kestää saada ensimmäinen aika?

Priorisoimme ensikäynnit korkealle, sillä meille on tärkeää, että pääset ensimmäiselle käynnille mahdollisimman nopeasti ja saat näin pikaisesti apua ja helpotusta oloosi. Pyrimme vastaamaan yhteydenottoihin jo saman tai seuraavan arkipäivän aikana ja sopimaan ensikäynnin mahdollisuuksien mukaan jo samalle tai viimeistään seuraavalle viikolle. 

Mitä ensikäynnillä tapahtuu? Pitääkö minun valmistautua jotenkin?

Ensimmäinen askel on usein se jännittävin, ehkä pelottavakin, nimittäin terapiaan hakeutuminen ja ensikäynnille saapuminen. Ensikäyntiä ei kuitenkaan tarvitse pelätä. Ensikäynnillä tapaat ammattilaisen ja tapaamisen aikana tutustutaan puolin ja toisin. Ensikäynti on maksuton ja sen aikana terapeutti kartottaa tarvettasi ja päätätte jatkosta yhdessä. Sinun ei siis tarvitse tietää valmiiksi, minkälaista apua tarvitset, eikä valmistautua tapaamiseen mitenkään. Ensikäynti ei sitouta sinua mihinkään. Asiakkaamme ovat kokeneet ensikäynnin helpottavaksi, sillä jo oman huolen jakaminen ammattilaisen kanssa on keventänyt mieltä. Mikäli ensikäyntisi on etänä videoyhteyden välityksellä, tarkistathan, että sijainnissasi on toimiva nettiyhteys, eikä sinua häiritä tapaamisen aikana.

Mistä tiedän, sopiiko lyhytterapia ja käytetyt menetelmät minulle?

Parhaiten tähän kysymykseen saat vastauksen maksuttomalla ensikäynnillä. Ammattilainen kertoo sinulle, miten käytetty menetelmä toimii juuri sinun asiasi tai ongelmasi yhteydessä. Verrattuna vuosi kestäviin terapiaprosesseihin, saadaan lyhytterapian menetelmillä tuloksia verrattain nopeasti. Asiakkaidemme prosessi on usein kestoltaan 10-20 tapaamiskertaa säännöllisin väliajoin. Myös lyhyemmät ja pidemmät terapiajaksot ovat mahdollisia. Käytämme menetelminä ratkaisukeskeistä ja kognitiivista lyhytterapiaa. Keskitymme ratkaisumallien löytämiseen, haitallisten toimintamallien muuttamiseen, sekä tunne- ja tietoisuustaitojen kehittämiseen, joiden avulla saat pikaista helpotusta ongelmaasi.

Toimiiko etävastaanotto yhtä hyvin kuin vastaanotto paikan päällä?

Meidän ja asiakkaidemme kokemuksella: kyllä toimii. Videoyhteyden välityksellä toteutettu terapia on myös useiden tutkimusten avulla todettu hoitovasteeltaan yhtä toimivaksi kuin paikan päällä kasvotusten tapahtuva terapia. Etäterapiaan liittyy myös sekä käytännön hyötyjä, että terapian sisältöön liittyviä etuja. Säästät aikaa ja rahaa, kun terapeutin luokse ei tarvitse liikkua. Usein näin myös tapaamisaikoja on helpompi sopia kiireiseenkin arkeen. Omassa kodissa tai muussa itse valitussa paikassa voit myös kokea olosi helpommin turvalliseksi, josta on terapiassa hyötyä. Fyysistä sijaintia tärkeämpää on kuitenkin, että terapiamuoto ja suhde terapeuttiin ovat sinulle toimivia.

Tallennetaanko tietoni johonkin rekisteriin niin, että esimerkiksi työnantaja voi nähdä tietojani työnhakutilanteessa?

Käsittelemme kaikki tiedot ehdottoman luottamuksellisesti. Tietoja ei tallenneta mihinkään rekisteriin, eikä sinun tarvitse pelätä, että tieto terapiaprosessistasi tulisi vastaan jossain epämieluisassa tilanteessa.

Voinko saada käynneistäni Kela korvauksen?

Kela ei korvaa yksityisiä terapiapakettejamme, vaan asiakas maksaa käynnit itse. Tästä johtuen et myöskään tarvitse lähetettä, vaan voit tulla silloin, kun itse koet apua kaipaavasi.

Täytyykö koko summa maksaa kerralla vai voinko maksaa terapiaa osissa?

Voit maksaa laskun kokonaisuudessaan kerralla tai useammassa erässä, miten sinulle parhaiten sopii.